Informatie

Vorden en omgeving

Het landschap van de Achterhoek wordt ook wel een coulisselandschap genoemd. Vele bossen, grote bomen en boerderijen. Soms een bosrand, dan weer akkers. De Achterhoek heeft veel loofbossen. Veel bossen horen nog bij de landgoederen, maar er staan er ook genoeg langs akkers, weilanden en beken. Het dorp Vorden staat bekend om de vele kastelen, we worden dan ook wel het achtkastelen dorp genoemd!

Er zijn talloze wandelpaden en vele fietsroutes die u langs de kastelen leiden. De meest bekende route is de achtkastelen route welke 34 km lang is. Kasteel de Wiersse stelt meerdere malen per jaar haar tuinen open voor publiek. Onder leiding van een gids ontdekt u de bijzondere verhalen. Kasteel Vorden kunt u van binnen bezichtigen.

In het hart van Vorden hebben wij een VVV kantoor waar u meer informatie kunt krijgen over de omgeving en op de site van Achterhoek agenda vindt u informatie over regionale activiteiten.

Op de site van achterhoekseroutes kunt u eenvoudig zelf uw wandel of fietsroute samenstellen. Achterhoek Toerisme heeft op haar site een compleet overzicht van alle activiteiten in de regio, zeker de moeite waard om even te bekijken.

Op 10 respectievelijk 20 min rijden vindt u de Middeleeuwse Hanzesteden Zutphen en Deventer. Gelegen aan de rivier de IJssel. Prachtige historische plekken met een rijke geschiedenis, maar ook twee gezellige winkelsteden. Boetiekjes, antiekzaakjes en kleine straatjes met onverwachte leuke winkels.

Een dagje Zutphen is niet compleet zonder een tocht met de Fluisterboot! Ontdek Zutphen vanaf het water en drink na die tijd gezellig een kop koffie bij het IJsselpaviljoen, met prachtig uitzicht op de IJssel.

Laten we dan ook Bronckhorst en Doesburg niet vergeten! Bronckhorst is het kleinste stadje van Nederland en doet aan als een dorpje. Bijna het hele stadje bestaat uit monumenten, je vindt er prachtig gerestaureerde gebouwen en boerderijen. Je kunt er heerlijk rondkijken in de knusse winkeltjes of kunst bewonderen in de verschillende galeries.

Doesburg is een Hanzestad en dat merk je aan alles. Het is net als Zutphen een stad met historie en leuke winkeltjes en boetiekjes. Beklim de toren van de Martinikerk of ga varen met de sloep. Vergeet niet te lunchen bij Stadsbierhuys de Waag, de oudste horecagelegenheid van Nederland!

Kunstliefhebber

Dan moet u zeker aangaan bij museummore . Dit is het grootste museum in Nederland voor modern realisme.
Onze accommodatie ligt tussen de twee locaties (Gorssel en Ruurlo) in.

Golf

Golf spelen kunt u op 2 prachtige locaties, dus vergeet niet u GVB mee te nemen! Golfbaan ’t Zelle vindt u in Hengelo (Gld) slechts 10 min rijden vanaf ons landgoed. De Lochemse golfclub ligt op 13 minuten rijden van ons landgoed. Gasten dienen banen vooraf te reserveren.

Bronckhorster Bier brouwerij en Wijngoed Kranenburg

We hebben prachtige initiatieven in de Achterhoek en houdt u van bier of wijn, dan zijn onderstaande bedrijven zeker een bezoekje waard!
Een kijkje nemen in een echte bierbrouwerij waar lokale biertjes worden ontwikkeld? Dan op zaterdag naar het proeflokaal van de Bronckhorster Brewing Company. Wel even van tevoren bellen om teleurstelling te voorkomen. Of toch gewoon bij ons aan de Kostedeweg naar Wijngoed Kranenburg! Op zaterdag geopend en voor groepen zijn er rondleidingen.

Kinderen

Kinderen kunnen zich bij ons vermaken in de riante tuin met trampoline, volleybalnet, voetbaldoelen, tafeltennis en speeltoestellen, maar in de directe omgeving zijn er ook leuke uitjes of binnenpret voor als het weer helaas minder goed is. Op de site Go Kids Achterhoek vindt u informatie over activiteiten in de omgeving en ook de site van kidsgeluk laat u de leukste adresjes in de Achterhoek.

In de zomermaanden kunt u naar het openluchtzwembad in Vorden. Het zwembad ligt niet ver van de accommodatie af. Lopend doet u er circa 20 minuten over, met de auto slechts enkele minuten. Dit prachtige openluchtzwembad ligt in de bossen verscholen en u kunt er heerlijk rondom het zwembad zitten of lekker luieren op de grote ligweide.

Andere leuke uitjes voor de kids in de regio:

Voor de jongvolwassenen en tieners in de groep, die iets meer spektakel willen:

Catering en restaurants

Vorden is zeker in de zomermaanden een levendig dorp met de vele horeca terrassen en twee ijssalons.
U kunt heerlijk zitten op de vele bankjes in het dorp en kijkt u dan ook even op welke tekst of spreuk u gaat zitten!
Catering is ook mogelijk bij een aantal restaurants in het dorp.

Verder is er in het dorp nog een Chinees restaurant, snackbar (Plaza en het Bintje) en een shoarma zaak (Amon en mediterrane)

Boodschappen

In het dorp hebben we een Aldi en een Albert Heijn. Deze supermarkten liggen vrijwel naast elkaar en er is een ruime parkeergelegenheid. De winkels zijn beide op vrijdag open tot 20:00 en 21:00 uur. Ook op zondag is er openstelling en hebben beide winkels verse broodjes in het schap.

De Albert Heijn in Vorden heeft een boodschappenservice. Hoe makkelijk en fijn, geen gedoe met de boodschappen!
Per mail uw bestelling doorgeven aan de Albert Heijn en uw boodschappen worden geleverd bij de accommodatie. Neem contact op met Bjorn (eigenaar) of Fred per mail:
Bjorn.grotenhuys@ahold.nl of fred.weijers@ahold.nl.

In de zomermaanden lekker genieten van een BBQ bij de accommodatie? Slagerij Vlogman in Vorden regelt de BBQ en het vlees voor u. Verse broodjes koopt u bij Bakker van Asselt of Bakker Joop.

Fietsverhuur en activiteiten

In Vorden kunt u bij Profile Bleumink fietsen huren. De fietsen worden op verzoek afgeleverd bij de accommodatie. Wilt u Vorden verkennen op een step, in een Tuk Tuk of misschien op de solex? Dan moet u bij Free-wheel in Vorden of Unieke Uitjes in Laren (gld) zijn. Naast deze vervoersmiddelen organiseren zij ook activiteiten, tevens op locatie! In Borculo kunt u ook groepsactiviteiten ondernemen bij Ultimate adventures.

Wellness

Tijdens uw verblijf kunt u dagelijks tussen 11:00 en 22:00 uur gebruik maken van de Finse sauna en de hottub. Wij verzoeken u zelf handdoeken mee te nemen en de saunagang regels in acht te nemen. Enthousiast geworden en wilt u zelf ook wel relaxen in de eigen tuin? Kijk dan eens op de site van wellnessandgarden.com. Wij werken samen met een ambachtelijke houtfabriek in Canada.